top of page
  • Jenni Vaskelainen

Mikko Rantanen – Nousiaisista NHL:n pistepörssin kärkeen päihteittä


Mikko Rantanen

Mikko Rantanen

Mikko Rantanen (s. 1996) on suomalainen jääkiekkoilija, laitahyökkääjä, joka pelaa NHL-joukkue Colorado Avalanchessa. Seura varasi hänet ensimmäisellä kierroksella koko NHL:n varaustilaisuuden kymmenentenä pelaajana kesällä 2015. Rantanen on Turun Palloseuran (TPS) kasvatti ja johtaa tällä hetkellä NHL:n pistepörssiä 48 tehopisteellään. Nuuskija tapasi Rantasen kesällä 2017, kun hän oli TPS-juniorijääkiekkoilijoiden kesäleirivieraana.

Nuuskijan kolme kysymystä kiekkoilijalle

Miksi valitsit päihteettömyyden?

”No, silloin junnuna, kun joukkue- ja ikäkaverit aloittivat päihteiden – erityisesti nuuskan – kokeilun, meillä Nousiaisissa ei tiedetty edes, mitä nuuska on! Se on varmaan se eka valintakohta. Koen myös, että tupakkatuotteet eivät anna mulle mitään, päinvastoin: suorituskyky laskee, ja sitten siinä antaa muille etumatkaa urheilussa!”

Miksi hyvätasoiset jääkiekkoilijat käyttävät nuuskaa?

”Nuuskaa käytetään valitettavasti tosi paljon jo ihan MM-jääkiekossakin. Kiekkoilijat ehkä luulee, että se rauhoittaa hermoja ja lisää suorituskykyä. Mut ei se kyllä sitä tee."

Mitä sanoisit nuorille, jotka käyttävät tai kokeilevat nuuskaa?

”Ettei kannata käyttää. Se vaikuttaa terveyteen haitallisesti ja heikentää suorituskykyä pitkällä aikavälillä – eikä se oo lainkaan fiksu tapa!"

Kiitos, Mikko!

Kuvat: Aleksi Rajamäki

#sunvalinta #urheilu #elintavat #roolimallit #nuuska

bottom of page