top of page
  • Jenni Vaskelainen

Tet-harjoittelijan ajatuksia terveydestä ja tet-harjoittelusta


hyvä Terveys


Mietin pitkään, mitä terveyden tarkoituksena on. Aloin miettimään, että miten nuuska vaurioittaa terveyttä ja mitä haittoja siitä löytyy - kuulin haitoista ja näin kuvia.

Asia ei koskenut minua, mutta se mietitytti kovasti. Hain tietoja nuuskasta ja sen haitoista terveydelle. Tietoja lukiessa mietin, että asiat voisivat olla toisin.

Lopettaminen voi olla haastavaa ja vaikeaa, mutta siitäkin selviää. Kunhan vain yrittää.

Elämän tarkoituksena ei ole luovuttaa tai piilottaa omia tunteita, sen tarkoitus on löytää hyvä terveys, jotta voisi nauttia siitä.

Mikään ei ole mahdotonta, kun vain yrittää loppuun asti!
TeT- paikka NIKO-projektissa


Kun kuulin TeT-harjoittelusta, en tiennyt mihin menisin.

Yritin löytää kovasti, jotain mikä olisi kivaa ja kiinnostavaa, kunnes löysin Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen NIKO-projektin. Hain TeT- paikkani sieltä ja pääsin mukaan. Henkilökunta oli kivaa.

Pääsin aloittamaan työni suunnittelemalla koululaisille kysymyspaperin.

Heti seuraavana päivänä pääsin mukaan kouluun, jossa pidimme TeT- ohjaajani kanssa nuuskainfo-pistettä. Muina päivinä oli myös kouluvierailuja, joissa nikotiiniin liittyviä asioita käytiin läpi Kahoot-visalla ja nuuskanäyttelyyn tutustumalla. Pääsin mukaan avustamaan erilaisissa tehtävissä.


Tehtäviä oli sopivasti ja ennen kaikkea se oli hauskempaa mitä olin kuvitellut. Niko-projektissa oppii paljon uusia asioita sekä tietoja.

Viimeisenä päivänä harmitti, että jouduin lähtemään. Suosittelen kovasti kaikille TeT- paikan hakijoille tätä paikkaa.

Comments


bottom of page